Shaun

Jag kände mig obekväm med att träffa andra hb-killar i sociala situationer. Jag bodde i en liten bruksort där det inte varit accepterat att vara homosexuell. Att komma till lägret på GayCamp blev en av mina starkaste upplevelser jag varit med om. Jag blev nära vän med mina rumskompisar och chockad över hur snabbt jag började känna samhörighet med andra. Det var något jag saknat hela mitt liv. Det känns som GayCamp gett mig nytt liv. Jag har flyttat till en stad där jag känner mig bekväm och jag har börjat göra saker jag alltid drömt om att göra. Tusen tack!

Anil

Jag har alltid varit en social kille som gillar att träffa andra. GayCamp blev den största möjligheten för mig att lära känna olika kulturer och olika åldersgrupper. Innan lägret skulle jag aldrig vågat prata eller träffa äldre gay-killar på grund av mina förutfattade meningar. Förutom alla andra fördelar, hjälpte lägret mig att bli av med alla dessa nonsens-fördomar och visade mig en ny värld som får mig att känna mig mer inkluderad än nånsin. Det är därför jag är så tacksam. Och det är därför jag för varje år, känner mig mer och mer entusiastisk att vara tillsammans med denna underbara familj.

Samuel

Mångfalden - den älskade jag. GayCamp är ett unikt tillfälle att träffa människor från olika kulturer och få dela erfarenheter. Otroligt utvecklande. Och att upptäcka att trots skillnaderna så är likheterna större. En väldig avslappnad miljö och stämning. Ett sammanhang där jag får vara precis den jag är. Toleransen är total. Vi skrattade mycket. Det blev väldigt fina möten, när man har delar något som är svårt så blir glädjen när man skrattar ännu större. GayCamp har hjälpt mig att få perspektiv på min egen komma-ut-resa. När jag fick höra andras berättelser så upptäcker jag att min resa inte varit så svår – och på andra sätt svårare än jag först tänkt mig. Det perspektivet har betytt jättemycket för mig. Bitarna föll på plats.

Sven

Jag deltog i GayCamp för första gången 2012 och ytterligare ett par läger därefter. Trots att jag var den första teckenspråkiga deltagaren på ett läger för hörande homosexuella så slogs jag av den positiva och familjära atmosfären på lägret. GayCamp står för mångfald och bjuder in alla homo- och bisexuella män oavsett bakgrund, etnicitet eller funktionsnedsättning. Gå med på lägret du också!

Tomas

Jag var på mitt första läger 1999 och är sedan mer än 10 år aktiv i styrelsen. Den främsta anledningen till att jag är med och driver föreningen är att jag fått så många bra vänner genom lägren och varje år lär jag känna nya vänner. Vårt läger gör mig lycklig och stolt varje år. Jag tycker lägret är en av de bästa och intensivaste veckorna på året - så kul. Det är en vecka helt annorlunda mot mina andra semesterveckor. Jag reser inombords varje år på GayCamp.