Lägret i korthet

Sommarlägret i korthet

Basgrupper

En sak som gör GayCamp så uppskattat är samtalen och tryggheten som uppstår i basgrupperna. När vi kommer till lägret blir vi indelade i basgrupper. En basgrupp består av 6-8 personer. I varje grupp ingår en deltagare från lägergruppen/styrelsen. Basgruppen träffas på förmiddagarna mellan frukost och lunch. Att delta i en basgrupp är obligatoriskt.

Kökstjänst

För att hålla kostnaderna nere, för att skapa ett läger som vi gör tillsammans och för att få det att praktiskt fungera, så har varje basgrupp ansvaret för köket en dag i veckan. Det innebär att du tillsammans med din basgrupp en dag under lägerveckan lagar frukost, plockar fram mat, sallad och porslin till alla måltider, plockar av efter måltiderna, diskar, städar matsalen och ser till att det finns kaffe och te.

Föredrag

Ett av syftena med Gaycamp är verka för sexuell hälsa bland män som har sex med män (MSM). Det gör vi bland annat genom att ha föredrag om HIV och säkrare sex. Dessa föredrag hålls både på engelska och svenska. Genom att alla deltar på dessa föredrag får vi bidrag för vår verksamhet från Folkhälsomyndigheten och kan hålla nere lägeravgiften och erbjuda platser till reducerat pris. Att vara med och lyssna på dessa föredrag är därför obligatoriskt.

Trygghet

För GayCamp är det viktigt att alla känner sig trygga på lägret. Som i samhället i övrigt förväntas du under lägret bemöta andra med hänsyn och lyhördhet för deras personliga gränser och integritet. Det gäller till exempel fotografering, närkontakt och beröring. Vi ber dig också fråga personerna som är med på bilderna om lov innan du lägger upp foton och video på sociala media.

En hel vecka

Det fina med GayCamp är den gemenskap och tillit som byggs upp under en hel vecka. När du anmäler dig till GayCamp anmäler du ditt deltagande för hela veckan. Varmt välkommen!